Vijf redenen om een dranghek te huren

De Nederlandse evenementen industrie draait overuren. Van sport, muziek, cultuur en lifestyle tot food; inmiddels vinden er jaarlijks duizenden evenementen plaats. En niet alleen groeit het aantal evenementen, maar ook wordt er steeds massaler, grootser en uitbundiger door organisaties uitgepakt. We willen als bezoeker meer verrassing, meer aandacht en we verwachten daarbij een optimale beleving en veiligheid. Gelukkig leveren nagenoeg al deze events een positieve bijdrage aan de maatschappij. Wel moeten we eerlijk blijven; het levert ook risico’s op. Om gevaarlijke situaties te voorkomen dient alles tot in de puntjes soepel te verlopen. Dranghekken helpen om hier op praktische wijze invulling aan te geven. In dit artikel daarom de vijf redenen om een dranghek te huren.

Reden 1: veiligheid – voorkom gevaarlijke situaties

Met stip op 1 staat uiteraard de veiligheid. Een allesomvattende reden, want alles draait uiteindelijk immers om veiligheid. Of het nu gaat om het afschermen van gevaarlijke plekken op de locatie, het nastreven van een goede begeleiding van stromen mensen of van het duidelijk signaleren van EHBO-posten; dranghekken dragen direct bij aan de veiligheid van bezoekers, sporters, medewerkers, acts of bijvoorbeeld hulpdiensten. Niet zelden doen zich gevaarlijke situaties voor op evenemententerreinen, soms met fatale gevolgen. Dranghekken zorgen er onder andere voor dat mensen niet in het gedrang komen, dat je op strategische punten verdeling van het publiek maakt en dat mensen, indien nodig, snel EHBO-posten bereiken. Frustratie zorgt voor agressie en met het tactisch plaatsen van dranghekken voorkom je irritaties. Een voordeel dat op zijn beurt weer leidt tot een positieve beleving van je evenement.

Reden 2: overzicht – zonder paniek van A naar B

Hoe grootser je evenement hoe onoverzichtelijker je terrein en de mensenmassa worden. Je zet alles op alles om dat overzicht te houden en zelf te bepalen waar zich op welk moment de grootste massa bevindt en hoe deze van a naar b gaat. Daarnaast creëer je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de bezoeker overzicht. Waar bevinden zich de toiletten en wat is de kortste route daarheen? Hoe komen bezoekers snel bij de muntenverkoop en hoe gaan zij op relaxte wijze van area A naar area B? Hoe beter je op basis van je plattegrond en planning een schets maakt van de inrichting van je hekwerk en de plaatsing van dranghekken, des te beter voorbereid geef je het startschot voor jouw event. Zorg dat je de risico’s kent, alleen dan ben je in staat ze te voorkomen.

Reden 3: logistiek – leid het transport in goede banen

Misschien hebben we bij dit punt wat overlap met reden 2, maar hiermee bedoelen we met name de aan- en afvoer van goederen en de aankomst en het vertrek van bezoekers. Voor, tijdens en na je event is het een drukte van jewelste om goederen van en naar de plek van bestemming te krijgen. Waar het ene konvooi backstage verwacht wordt, wordt de andere logistieke service aan de voorzijde van het terrein ontvangen. Niet alleen een goede briefing, maar ook een goede aanduiding en begeleiding van het transport zorgen voor een goede doorstroom. Evenementenhekwerk, zo ook dranghekken, helpen om de logistiek in goede banen te leiden. En dat geldt ook voor de aankomst en het vertrek van je publiek. Voorkom teleurstellingen bij bezoekers en start en eindig je evenement positief door het creëren van een goede vertrek- en aankomstbegeleiding.

Reden 4: afscherming – onttrek ongewenste plekken aan het oog

Er zijn op ieder evenemententerrein voldoende plekken die afgeschermd dienen te worden. Dit kan als reden hebben dat het locaties betreft waar privacy gevraagd wordt, die gevaarlijk zijn of plekken die rommelig ogen en niet in lijn zijn met de uitstraling van het evenement. Wat de reden ook mag zijn, hekwerk zorgt voor een professionele afscheiding. Door een uiterst goede aaneensluiting van de hekken wordt de hekwerklijn niet zomaar doorbroken. Je houdt ongewenste bezoekers weg van je afgezette plek en onttrekt bewust bepaalde stukken van het terrein aan het oog.

Reden 5: beleving – een positieve werking op de gemoedsrust

Goede dranghekken doen geruisloos op de achtergrond hun werk. Ze dienen niet op te vallen, doordat ze strategisch en dus weldoordacht geplaatst zijn. Het doel is om juist op de achtergrond tot recht te komen. Plaats je dranghekken op onlogische plekken, waardoor ze in de weg staan, dan wekt dat ergernis bij je publiek en doet het derhalve afbreuk aan de beleving. Daarnaast is het voor een optimale perceptie mogelijk om hekwerk te voorzien van zeil, al dan niet in lijn met de stijl van je evenement. Of je kunt gebruikmaken van psychologische kleuren die een positieve werking hebben op de gemoedsrust van je publiek.

Kortom, het dranghek is enorm veelzijdig en biedt zoveel redenen om te huren.

Onderwerpen: ProjectbeveiligingVeilig & duurzaam werkenBouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven op 19 december 2017
Marketing & Communication Specialist at Heras Mobile Fencing & Security Enthusiastic with the field of communication. Driven in leading and executing projects and supporting sales.